Για μηχανοδηγοί σε τέτοια ελπιδοφόρα τραίνα, δεν κάνουν τα βιογραφικά μας, ας πάρουν τις θέσεις άλλοι. Εκείνοι που αντέχουν ακόμη να βαυκαλίζονται πως στον καταραμένο τόπο που μας έλαχε να γεννηθούμε θα προβλέπονται ποτέ άλλοι ρόλοι εκτός από του νταβατζή και της πουτάνας. Στα 40, στα 45, στα 50 μας, μεγάλοι πια για πληρωμένους έρωτες. Πολύ μεγάλοι. Γιατί ξέρεις, δεν είναι τα λεφτά. Μην σε εκπλήξω αλλά δεν τα εξαγοράζουμε όλοι όλα με ένα μάτσο 50ευρα. Το γαμώτο είναι. Το γαμώτο, γαμώ την κοινωνία, την κοινοβουλευτική δημοκρατία σας και τους θεσμούς σας που έχουν το θράσος να μιλάνε ακόμη για ελπίδες που εκείνοι θα υλοποιήσουν λες και υπάρχει πάνω τους κομμάτι που δεν βρωμοκοπάει από την σήψη, λες και είναι ακόμη τίποτα πάνω τους, μέσα τους, ζωντανό. Μιλάνε ρε οι πεθαμένοι?

Moment (s) in the Wind(s)

01

To διάβαζα χτες στην επιστολή διαμαρτυρία της συναδέλφου από την Σκύρο, το έζησα ξανά σήμερα  σε μια επίσκεψη. Δεν μπορείς να το φανταστείς. Αν δεν το ΄χεις ζήσει, δεν το συλλαμβάνει ο νους σου πόσο βασανιστικά ακατόρθωτο είναι για έναν υπερήλικα που χρόνια τώρα ξέρει πως για να μείνει ζωντανός πρέπει να παίρνει ένα χάπι από το ασπροκόκκινο κουτί το πρωί, ένα από τα μπλε το μεσημέρι και μισό από αυτά στο μπουκαλάκι το βράδυ, να αλλάζουν τα χρώματα, τα μπουκάλια, τα κουτιά, κάθε μήνα. Ανάλογα με το ποιο σκεύασμα της δραστικής θα δώσει ο φαρμακοποιός.

Όσο προσπαθώ να του εξηγήσω πιάνω το control να χαμηλώσω την τηλεόραση. Τρομοκρατήθηκε πως θα την κλείσω. “Όχι όχι και μετά μέχρι να ΄ρθει κάποιος δεν θα ξέρω να την ξαναβάλω στο ίδιο κανάλι”. 
Ψηφιακές δυνατότητες, αποκωδικοποιητές και e-prescription. Βιτρίνες. Ελλάδα 2013.

Και στα σωθικά τους, πάνω από ένας στους τέσσερις άνεργος, ένας…

View original post 959 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s