Φυλλίς και Δημοφών ή η ιστορία της μυγδαλιάς

Φυλλίς και Δημοφών ή η ιστορία της μυγδαλιάς

την ιστορία της μυγδαλιάς την ξέρουμε?
ορίστε, εδώ. θα σας δώσω τα φώτα βρε. ακούστε. ή διαβάστε καλύτερα γιατί άμα περιμένετε ν’ακούσετε κοιτάζοντας, μυγδαλιά σας βλέπω.
Στην μυθολογία η Φυλλίς ήταν κόρη του Σίθωνα, του βασιλιά της Θράκης. Ο Δημοφώντας γιός του Θησέα, φίρμα ο Θησέας, μην επαναλαμβανόμαστε. Κατά την επιστροφή του λοιπόν από την Τροία για την Αθήνα, μετά τον τρωικό πόλεμο, ο Δημοφώντας φιλοξενήθηκε, προφανώς γιατί κάπου τα βρήκε σκούρα, στο παλάτι του Σίθωνα. Εκεί τα παιδιά ερωτεύθηκαν, και ετοιμάζονταν να παντρευτούν, αλλά ξαφνικά ήρθε μήνυμα, δεν είναι καθαρό αν σε εσεμες, μαίιλ, ή αλλιώς, να γυρίσει επειγόντως στην αθήνα. Κάτι ο μπαμπάς. Την κάνει λοιπόν ο τύπος και η Φυλλίς περιμένει περιμένει περιμένει..άφαντος ο έτσι. Της γύρισε σε αυτοκτονικό λέγεται. Οι θεοί όμως που όλα τα βλέπουν συγκινήθηκαν. Και την έκαναν δέντρο. Ψιλο ξερό και ψιλο καμένο. προφανώς κάτι με την αυτοκτονία έπαιζε από τότε. Κάποια στιγμή όμως ο δημοφώντας, γυρίζει. ποιός ξέρει τι είδαν τα ματάκια του κι αυτουνού. Του λεν μάγκα κατόπιν εορτής έσκασες. Τι κατόπιν.. δέντρο έγινε το κορίτσι. Να με πάτε στο δέντρο λέει ο Δημοφών. Κι όπως πλησιάζει και ακουμπάει στον ξερό κορμό να κλάψει ο καψερός, το δέντρο άνθισε και φούντωσε και μοσχομύρισε. σε θρι ντι λέμε και σε χρόνο ντε τε. έτσι έγινε και σας δίνω το λόγο μου γι’αυτό.
Τώρα μερικοί βγάζουν το ηθικό δίδαγμα ότι η αγάπη όλα τα νικάει η αγάπη όλα τα ελπίζει δίνει ζωή στην οικουμένη τη γη γυρίζει και τέτοια. επ’αυτού δεν γνωρίζω.
http://el.wikipedia.org/wiki/Φυλλίς

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s